שמן בסיס זה נחשב לשמן טהור והשימוש בו נפוץ מאוד ברפואה ההודית. השימוש העיקרי של שמן שומשום הוא כבסיס לעיסוי וטיפולים מיוחדים.
שמן שומשום מכיל ריכוז גבוה של ליפידים, גליצרידים, פרוטאינים וחומצות שומן בלתי רוויות. שמן השומשום ידוע בתכונותיו כמרגיע את העור ומעשיר כל מוצר קוסמטי ושפתונים המטפלים ביובש. בשימוש קבוע מבהיר את העור.
מתאים כשמן בסיס להכנת תערובות בשילוב עם שמנים אתריים לעיסוי, לאמבט ולמריחה ישירות על העור.
בעל דרגת סמיכות גבוהה וניחוח אגוזי או נטול ריח.
חזרה לקטגוריית שמנים
מומלץ לבקר במוצרי שמני בסיס, שמנים אתריים, שמני עיסוי, שמני מאכל